Verkrijgbaar vanaf 21/03/2021:

CD
‘De 366ste dag’


€ 18,00 – ISBN 9789464332193
Waar bestellen? Klik HIER.

Afbeelding © A. Bockstaele & N. Van Zeghbroeck

Hieronder enkele luisterfragmenten:

“In het Oog van de Storm”
“De 366ste Dag”
“Vrouw Holle”

Hoe het begon…

Juni 2015. Het overlijden van mijn moeder kwam als donderslag bij heldere hemel. Heen en weer geslingerd tussen een reeks emoties slaagde ik er toch in om de wereld te blijven bijbenen, die tot mijn verbazing maar gewoon bleef verder draaien.

Amper een week later stond in mijn agenda een eerste samenkomst gepland voor een naderend project: “Uit wit wordt kleur geboren”. Annemie Bockstaele en Nieke Van Zeghbroeck, twee fantastische tekenaressen, hadden een expositie gepland, en hadden mijn zus en mij gevraagd om de expositie te komen openen.

Ik had nauwelijks mijn piano aangeraakt sinds het overlijden van mijn moeder. Ze was zelf een groot muziekliefhebber, piano spelen was me eventjes té confronterend. Toch besloten we onze voorstelling te laten doorgaan, en begonnen met het creëren van de inhoud. Geïnspireerd door de tekeningen van de kunstenaressen ontstond een verhaal in woord en muziek… en zo werd “De 366ste dag” geboren. Mijn zus, auteur Petra Doom, schreef een reeks gedichten, eerst in abstracte verhaalvorm, nadien concreter en tastbaarder. En bij mij vond de muziek zijn weg. Ik componeerde een reeks stukken, nu eens geïnspireerd op een gedicht dat me maar bleef intrigeren, dan weer vanuit het geraakt-zijn door een afbeelding. Andere momenten vanuit mezelf, verdwaald in de lijn van het verhaal van die 366ste dag, dat zó sterk als het mijne voelde, en ik niet meer kon zeggen wie nu het hoofdpersonage was, of wat ik zelf beleefde.

Praktisch

De cd De 366ste dag” is verkrijgbaar vanaf 21 maart 2021, net zoals het gelijknamige boek en de dichtbundel (klik voor meer info) van auteur Petra Doom, illustratrices Annemie Van Bockstaele en Nieke Van Zeghbroeck.

De feestelijke lancering van cd, boek en dichtbundel vinden plaats op 21 maart 2021 om 19u, in de vorm van een unieke voorstelling in muziek, woord en beeld, via livestream uitgezonden. Niet te missen, noteer alvast in uw agenda!

De link naar het Facebook-evenement (je hoeft hiervoor geen facebook-account te hebben) vind je HIER.
De rechtstreekse link naar het livestream evenement zal hier ook te vinden zijn voor wie liever via andere kanalen volgt.

Dit betreft een gratis evenement, mede mogelijk gemaakt met dank aan de steun van de Vlaamse overheid.

Van harte welkom!